Kapcsolat

Szentendre szívében talál minket. Kattintson ide a nyitva tartásért és a részletekért.

Áraink

Tekintse meg kezeléseink árait. Konzultáció, felmérés ingyenes!

9 fontos tévhit

Fontos tudnivalók és tévhitek. Nem mindegy, hogy kire bízza fogait!

Írjon nekünk: kapcsolat@ildenti.hu

Hívjon minket bizalommal, és kérjen időpontot még ma: +36-70-366-5816

Nyitva tartás:

Hétfő: 8:00 - 15:00

Kedd: 12:00 - 19:00

Szerda: 8:00 - 15:00
Csütörtök: 12:00 -19:00

Péntek: 8:00 -13:00

Kövessen minket itt is: www.facebook.com/ildentifogaszat

Fogpótlás által lehet pótolni az elvesztett, vagy nagy mértékben sérült fogat. A fogpótlásoknak több fajtája van: korona, híd, implantátum. A pácienssel mindig felvázoljuk az egyes megoldások előnyeit és közösen kialakítjuk a szükséges és legjobb megoldást.

Részleges pótlások

A részleges kivehető protézis a megmaradt fogakhoz, vagy az azokra rögzített pótláshoz kapcsolódik, így sokkal erősebben lehet rágni vele, mivel stabilan a helyén marad a pótlás.

A pótlás kialakítása, illetve a rögzítés módja szerint több fajta lehet:

- Részleges kivehető, akrilvázas protézis

- Részleges kivehető fémvázas protézis

A kombinált fogpótlás nagy előnye, hogy a híd két végén elhelyezett rögzítő elemet a kivehető fogpótlás alatt "elrejtjük", így az láthatatlan marad. A pótlás a hídhoz pontosan illeszkedik, és a finommechanikai rögzítő elem segítségével hozzá is kapcsolható. Ezen kapcsolat miatt a kivehető rész is megbízható, stabilan rögzített.

A fém-kerámia fogpótlások

Korona vagy híd készítése abban az esetben válhat szükségessé, ha már  töméssel  nem lehet helyreállítani az adott fogat, esetleg  letört fog vagy foghiány lépett fel. Híd készítése ideális megoldás egy, vagy több foghiány esetén, míg a korona a részlegesen megmaradt, nem ép fog helyreállítására szolgál. A fém-kerámia pótlás fémvázra égetett porcelánleplezéssel készül, mely időtálló, esztétikus és nem színeződik el.

A cirkónium

A cirkónium-oxid egy nagyon kemény, magas hajlítószilárdságú anyag. Az esztétikai hatás javítása céljából fejlesztették ki. Olyan anyagra volt szükség, mely erős és egyúttal esztétikus is, ezért helyettesítheti az addig megszokott fémvázat.  A fémvázak hagyományos öntéses technológiája helyett a CAD-CAM technológiát alkalmazzuk, mely egy lézeres letapogatókészülékre és egy számítógép által vezérelt frézgépre támaszkodva nagy pontossággal készíti el a fogpótlást.

Fogpótlás által lehet pótolni az elvesztett, vagy nagy mértékben sérült fogat. A fogpótlásoknak több fajtája van: korona, híd, implantátum. A pácienssel mindig felvázoljuk az egyes megoldások előnyeit és közösen kialakítjuk a szükséges és legjobb megoldást.

A cirkónium korona készítése

Az előkészítését követően lenyomatot veszünk a fogakról. A minta egy lézer letapogató gép segítségével digitalizálásra kerül. A digitalizálást követően a számítógép által vezérelt gépek cirkónium hasábból kifaragják a korona vázát. Ezután a cirkónium-oxid vázra porcelán kerül, majd a kész koronát egy speciális ragasztóval rögzítjük.

Előnyei

Az így elkészült fogmű természetes hatású, szinte lehetetlen megkülönböztetni az eredeti fogaktól, nem okoz allergiás reakciót, nagy szilárdsággal bír, és maximálisan pontos. Ajánlott azokban az esetekben, amikor trauma következtében letört fogkoronát kell helyreállítani, vagy ha pótolni kívánt fog látható részen van, mint pl. frontfogak esetén. Emellett megoldást jelenthet akkor is, ha a régi pontatlan, szürke szélű koronáinkat szeretnénk lecserélni.

Inlay, Onlay

Inlay illetve onlay készítése abban az esetben indokolt, amikor a fog koronája nagymértékben károsodott és hagyományos töméssel nem állítható helyre a fog eredeti állapota. A betét készülhet porcelánból, aranyból, ezek kombinációjából valamint kompozitból.

Tartósság és esztétika

Ha leginkább időtálló, „foghű” tömésre vágyik, akkor Önnek az inlayt, onlayt (esztétikus betétet) ajánljuk. Az inlay, olyan tömés, amely szilárd állapotban kerül a preparált üregbe, és ott ragasztással kerül rögzítésre.

Implantátum

A fog helyére az ínybe egy csavart helyeznek ami becsontosodik. Körülbelül 3 hónap gyógyulás után ebbe a csavarba helyezik be a csavarnak a “tetejét”. Erre lehet rögzíteni a szokásos módon a fogpótlást. Ez a legtartósabb megoldás.

Alábbiakban talál pár szemléltető videót fogpótlások készítéséről:

https://www.youtube.com/watch?v=HXYwgHkIXJk

https://www.youtube.com/watch?v=OpPlFyQmlZI

https://www.youtube.com/watch?v=gWiFkO1_V2U

Ezen az oldalon a fogpótlásokról olvashat bővebben:

Önnek mennyire fontosak a fogai?

Kérjen időpontot még ma: +36-70-366-5816

Dr Alexa Ildikó fogszakorvos

Bejelentkezés:

+36-70-366-5816

 

Szentendre

Duna korzó 18.

(Erste bank mögött)