Kapcsolat

Szentendre szívében talál minket. Kattintson ide a nyitva tartásért és a részletekért.

Áraink

Tekintse meg kezeléseink árait. Konzultáció, felmérés ingyenes!

9 fontos tévhit

Fontos tudnivalók és tévhitek. Nem mindegy, hogy kire bízza fogait!

Írjon nekünk: kapcsolat@ildenti.hu

Hívjon minket bizalommal, és kérjen időpontot még ma: +36-70-366-5816

Nyitva tartás:

Hétfő: 8:00 - 15:00

Kedd: 12:00 - 19:00

Szerda: 8:00 - 15:00
Csütörtök: 12:00 - 19:00

Péntek: 8:00 - 13:00

Kövessen minket itt is: www.facebook.com/ildentifogaszat

Ahhoz hogy egy szuvas, lyukas fogat helyreállítsunk, fogtömésre van szükségünk. Nemcsak az esztétika és a további komolyabb gondok megelőzése miatt, de a megfelelő rágási funkció helyreállítása miatt is. A kezelést nem éri meg halogatni, mert akkor a szuvasodás egyre mélyebb lesz. Ha a fogszuvasodás eléri a fog belsejében futó ereket, idegeket akkor a fog megfájdulhat és akkor már gyökérkezelni kell. Nagyon fontos a fogtömés minősége, melyet az orvos és a felhasznált anyagok jelentenek. A tömés alatt pontosan és precízen kell kitisztítani a fogat, különben tovább romolhat a fog, és lehet, hogy csak hónapok vagy évek múlva derül ki.

A töméseknek több fajtája létezik:

  1. A Kompozit egy fogszínű, a foghoz kémiailag kapcsolódó, fényre kötő tömőanyag.  A rendelőnkben alkalmazott tömőanyagok nem csak a foghoz való kötődésében nyújtanak többet elődeiknél, hanem hihetetlenül magas kopásállóság és szakítószilárdság jellemzi őket. Ennek köszönhetően hosszú távú és esztétikus megoldást nyújtanak.
  2. Amalgám tömés:fogászatban régóta, és még napjainkban is  használatos, viszonylag olcsó tömőanyag, egyre inkább háttérbe szorul használata
  3. Inlay illetve onlay készítése abban az esetben indokolt, amikor a fog koronája nagymértékben károsodott és hagyományos töméssel nem állítható helyre a fog eredeti állapota. A betét készülhet porcelánból, aranyból, ezek kombinációjából valamint kompozitból. Ha leginkább időtálló, „foghű” tömésre vágyik, akkor Önnek az inlayt, onlayt (esztétikus betétet) ajánljuk. Az inlay, olyan tömés, amely szilárd állapotban kerül a preparált üregbe, és ott ragasztással kerül rögzítésre.

A fogtömésről és lépéseiről itt találhat szemléltető videókat:

Ezen az oldalon a fogtömésekről olvashat bővebben:

Önnek mennyire fontosak a fogai?

Kérjen időpontot még ma: +36-70-366-5816

Dr Alexa Ildikó fogszakorvos

Bejelentkezés:

+36-70-366-5816

 

Szentendre

Duna korzó 18.

(Erste bank mögött)